Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nem betegség, éhezik. Tápanyaghiánya van! Növény és Ember, és ki mitől ÉHEZIK valósan

 

az inspiráló, "növények éhezése, tápanyag hiánya" cikket a jegyzet alatt olvashatjátok el, már a jegyzetben felismert tudatossági szintű szemmel olvasva.

Tavasszal nem árt újra gondolni, hogy esetleg ezen az év körön talán kezdjetek el máshogy viszonyulni a természethez.
Ez az információ SzívTér teremtő tudatfázistól lehet igaz számotokra.
Annál alacsonyabb, mondjuk akarat szintű, vagy tiszta szándék szinten még nem igaz ez az információ, és ha onnan olvasod, akkor idegessé válhatsz, hogy micsoda blődség, amit most leírok.
Amikor elérsz magadban a szívedbe, abba a tudatossági szintre, sávba, ott te is meg fogod látni, meg fogod tapasztalni ezt a felismerést.
 
Tehát minimum SzívTér -Teremtő tudatfázisban gyakorlatozóknak szól, és azokon is túlhaladtaknak, kristály-tudat teremtési szint, eredet -teremtési szint.
 
//ha van kedved nézd a testeddel együtt analógiásan, amit most leírok, mint folyamat/
 
FONTOS, hogy a hiányt NEM KÍVÜLRŐL bevinni, bepótolni fizikailag a növénynél, mert akkor sosem áll vissza a természetes egyensúly majd magától.
Tehát nem a növény körül tápláljuk vissza, és nem magát az adott hiány anyagot.
Fontos ÉRTENI, és TUDNI, hogy az adott területeken okkal lép fel az a fajta hiány, amit látunk.
Az ember, és az ember által az adott területen, mátrixrétegben működtetett struktúra vetül ki a a terület növényeire is. tehát amit kívül látsz, az már csak annak a következménye, ahogyan működsz, és visszafelé leolvashatod a területedről is, a növényeid működéséről is, hogy milyen hiányaid vannak, vagy milyen többleteid, és miért.
A növények hiányairól le lehet olvasni, hogy milyen mátrixba kötött az adott terület, az ott élők, azt működtetők milyen hiányokat tartanak fent, működtetnek, képeznek saját magukon keresztül.
Azt is leolvashatjuk a növényeinkről, mondjuk ha adott gaznak nevezett gyomnövénynek nevezett terjed el, hogy miért pont az, mit mutat az nekünk. Miért ontja túlsúlyban a terület körénk magából éppen azt, ami elburjánzik a kertünkben, a területünkön. Az nekünk terem, nekünk nő, nekünk mutat magunkról. Vagy azért nő mert szükségünk van rá, és adja a terület, hogy pótolja vissza azt a bennünk levő hiányt, vagy azért van valamiből túl sok, mondjuk például egy kúszó fűből, ami élősködő, tekergő módra mindenre rátolja magát, hogy vedd észre, te is úgy működsz, és ha zavar, az bizony te magad vagy, aki így működik, és amikor éppen azt kívül gyomlálod esetleg dühöngve, akkor amit magadból nem gyomláltál ki, azt szeded fel kint, tudattalanul,. kivetítve magadból, nem tudva róla, hogy a saját minőségedet, amit nem akarsz magadban meglátni, azt nézed és próbálod odakint leküzdeni. Tehát szívtér teremtő tudatszinten nem ellenség semmilyen gyomnak nevezett növény, hanem valamiben társad mindenképpen, és téged tükröz, téged egyensúlyoz, vagy téged szolgál valamilyen formában
 
Menjünk tovább:
Ha ezt felismertük, továbbra sem a növényt és továbbra sem az ember anyagi, fizikai hiányát kezdjük el fizikai szerekkel visszatáplálni, hanem megyünk tovább.
Hátrább lépünk, még inkább békén hagyjuk a kertünket, a növényeinket, és még inkább magunkban nézzük meg a működést, és ott kezdünk el fordítani elsőként, magunkon, magunkban.
Addig a terület PIHEN, és végre fellélegzik alólunk. yes
Tehát megáll a hiány tovább termelése.
Ez a terület (vagy tested), növények rehabilitációs szakasza.
Szó szerint hagyd békén!
Még csak ne is figyelgesd, ellenőrizgesd, minden mást, amit eddig akartál javítgatni rajta, azt meg pláne egy életre felejtsd el.
Amelyik növény át tud fordulni, az majd át fog magától fordulni, ami nem, az pusztulni fog.
Ezt sem lehet befolyásolni, mert ami már lebomló körön van, azt nem lehet és nem is kell emberi akarttal újra életbe fordítani. Majd a növények tudják, hogy mi az ami már megy, és mi az ami fordul, és majd új életkört indít.
Vissza a hiányhoz, Éhezik a növény, vagy te magad / ha tudod, ha nem/
Ugyan így fog éhezni, ugyan ezek lesznek az ott, az adott területen, vagy adott kertben levő emberek hiánytünetei, éhezéstünetei.
Akár már fizikailag is megjelenve, vagy csak lelkileg, energetikailag.
Ha a saját konyhakertjéből, területéről ezzel a hiányműködéssel termesztve termel és azt eszi, ezzel ördögi körként, saját csapdájában saját magát eteti vissza saját magából a saját hiányaival.
Ugye érthető?
De az is lehet, hogy azért jelenik meg pont a külső hiánykép a növényzeten is, mert idegen helyről visz be a területre, és azzal táplálja magát,
-akár fizikailag, idegen vagy mesterséges élelmiszerek,
-akár lelkileg (nem hozzá illő társ, élősködő, csimpaszkodó, túlélő ragacskapcsolatok), szentimentális kapcsolatok, társadalom által elvárt, sugallat, tanult, eljátszott kapcsolatok, kapcsolati minták.. a szív és eredet szerinti, a teremtett helyett,
-akár szellemileg idegen anyagot visz be a saját terébe, területére, amikor kívülről tanul, másol be kötelező rendszereket, információkat.
Így többek között az egész oktatási rendszer minden egyes embernél szellemi hányt termel, hiszen ez idegen, töredezett, mások által haszonelvűen kitalált erőszakkal torkon lenyomott, szintetikus/szervetlen szellemi információk, amit nem vagyunk képesek megemészteti, integrálni, és nem tudjuk belőle magunkat élően táplálni, fenntartani. Minél többet tanulunk ebben a fajta szintetikus oktatási rendszerben, annál erősebb hiánytünetek lépnek fel, annál éhesebbek leszünk, és annál inkább alultápláltak szerves információkból.
Honnan tud szerves, élő, tápláló információ bejutni?
A saját belső forrásunkon keresztül.
Szellemi, lelki, energetikai forrásunkon keresztül magunkból szülve.
Honnan ismered fel, hogy belülről táplál valami vagy kívülről?
Ami kötelező, ami tanult, másolt rendszerű, amit bárki kívülről akar rád erőltetni, beléd nyomni, az szintetikus, hiány táplálék.
Ami belőled fakad, te találod ki magadnak, egyedi, nem másolt, vagyis eredeti, és lelkesít, akkor az téged táplálni fog szervesen , vagyis te táplálod belőle magad szervesen.
Nem összekeverendő a külső lelkesítő szellemi tápláló rendszerekkel, amikor elmész egy-egy tanfolyamra, egy iskolába, és az lelkesít kívülről.
Minden régi rendszer, minden régi struktúrájú információs rendszer hiány-szellemi táplálék, hiszen múlt rendszer.
Vagyis halott szellemi táplálék rendszer.
Még egyszerűbben halott információkat veszel magadhoz, vagyis a halált eszed meg a régi tradicionális ismeret rendszereken keresztül.
Ha túl sokat időzöl el ezekben a régi, halott, töredezett információs rendszerekben, sőt még meg is akarod jegyezni, újra rögzíted magadnak, mert azt hiszed akkor vagy művelt, tanult, és intelligens, ha minél többet tudsz magadra rögzítetten ezekből a régi, emléktár rendszerekből, vagy amikor az iskolában az élő, zsenge, lelkes gyermekeinkre ennyire régi, halott információs rendszereket erőszakkal ráerőltetünk, és rögzítettjük velük, akkor bizony mi magunk, magukon keresztül egyre hatalmasabb SZELLEMI TÁPLÁLÉK HIÁNYT állítunk elő magunknak, és kollektíven.
 
Mivel a területbe ágyazottan élünk, így a területet is ezzel szennyeztük, és a terület összes élőlénye ugyan azokat a jellegű hiánytüneteket fogja produkálni. Nem tud mást tenni. Ez logikus ugye?
Tehát újra.
Ilyenkor nem a legkülső képen a fizikai, biológiai, kémiai hiányt akarom szintetikusan visszajuttatni legkívül, hanem felfogom, hogy belőlem fakad, belőlünk fakad kollektíven.
Megállítjuk, abbahagyjuk ezt a működést.
 
A legfontosabb TERMÉSZETI TÖRVÉNY:
A teremtésben minden a szellem irányából ered!
Minden változást, téves működést csak a szellem irányából lehet átírni, megváltoztatni.
Tehát nem kint csiszatoljuk a tükrünket, hanem visszahúzzuk magukba, és együtt kollektíven abba hagyjuk elsőként, és legfontosabbként a külső információk kötelező iskolarendszerű tanítását a gyermekeinknek!!!
Vagyis magyarul lebontjuk a teljes eddigi oktatási struktúrát.
Azt nem javítgatjuk, nem módosítgatjuk, hanem felszabadítjuk alóla a gyermekeinket.
 
Mit tesz a pedagógus?
Ugyan azt, mint az eddigi mezőgazdasági tanult rendszerű szakemberek, kertészek, hogy növényeket vegyszerrel permetezik, vagyis a gyerekből kiölik mérgekkel azokat a részeket, amikre úgy gondolják, hogy káros a rendszer, az elvárt szabályozás szempontjából.
A szintetikus trágyák maga az oktatási rendszer központi finanszírozási módja, a gépek, technológiák, maga az oktatási rendszer oktató eszközei,
A megművelési mód maga a tanítási mód, erőszakkal felforgatja a tiszta, szűz, élettel teli mezőt, rétet, felszántja, majd barázdákat szánt, húz bele, ahova behelyezi a külső sablon magot, a tanítást, információt, majd betakarítja, amikor első körben feleltet belőle. és számon kéri visszafelé.
Tessék ezzel az analógiával végig gondolni,
nem adom oda az egészet egyben, csak elindítottam,
meghagyom nektek is a felfedezés örömét, hogy magatok lássátok meg ugyan azt a működést, ugyan azt az analógiát , a magatok módján ebben is.
Lássuk van e valaki aki rezonál a szellemi táplálék fordításra tudatosan, kerttel, kert nélkül is akár.
 
Shana
 
eredeti, inspiráló cikk innen:
Tápanyaghiány

Június hónapban fokozottan jelentkezik a tápanyaghiány. 

A fák és növények alultápláltsága házi kertben is előfordul. Tünetei a rövid hajtások, a kisméretű levelek, a gyenge virág- és termésberakódás. A legtöbb tápanyag hiánytünet általában nem a hiányzó, hanem a túlsúlyban lévő tápelemeknek köszönhető, s az egyoldalú műtrágyázás következtében alakul ki. Ez annak a tévhitnek tudható be, hogy sokan összekeverik egymással a teljes körű tápanyagellátás és a szervestrágyázás fogalmát. Sokan azt hiszik, hogy a gyepnek alkalmas műtrágyák vagy a keserűsó a fák tápanyagigényét is kielégíti. Ez azonban tévedés, hiszen ezek közül egyik sem tartalmazza az összes szükséges tápelemet. A gyümölcstermő növényeknek káliumtúlsúlyos, kiegyenlített, minden makro- és mikroelemet tartalmazó tápanyagellátásra van szükségük. A vas vagy a mangán kijuttatása ugyanolyan fontos, mint a káliumé, csakhogy ez utóbbit sokkal nagyobb mennyiségben veszik fel a növények. A növekedés a hiányzó elem következtében leáll, és a többi, túlsúlyban lévő tápelemet a növény már nem tudja hasznosítani. A felesleges tápanyagok azután a talajvízbe mosódnak és szennyezik környezetünket. Sokszor a meszes vagy túl savanyú talajok az okai a hiánytüneteknek, mivel a kedvezőtlen pH-érték akadályozza az egyes elemek felvételét. 

A jellegzetes hiánytünetek:

Vashiány

Először a hajtáscsúcs fiatal levelei, majd később az idősebbek is megsárgulnak, a levélerek általában zöldek maradnak. Ha a hiány sokáig tart, akkor a levelek a szélükön száradni kezdenek. Ez az úgynevezett vasklorózis a klorofilképződéshez elengedhetetlen, vízben oldható vas hiányát jelzi. Ilyen típusú klorózis többnyire meszes talajokon lép fel, mivel a mész gátolja a talajban kötött vas felszabadulását. Az is okozhat hiánytünetet, ha a talaj sok építési törmeléket tartalmaz. A gyógymód a talaj pH-értékének csökkentése fiziológiai műtrágyákkal, s a talajállapot néhány éven belül harmonizálódik. Ha a helyzet súlyossága azt kívánja, használhatunk vastartalmú lombtrágyákat.

Mangánhiány

A levelek a vashiányhoz hasonlóan klorotikusan elsárgulnak. Az erek és környékük azonban rendszertelen foltokban sötétzöldek maradnak. Ez a hiánytünet erősen meszes talajokon és az egyoldalú tápanyag-utánpótlás következtében alakul ki. Laza talajokból erős esőzések is kimoshatják a mangánt. A talaj pH-értékének csökkentésével, illetve mangántartalmú műtrágyák használatával a hiány kiküszöbölhető.

Magnéziumhiány

Tünetei először júliusban jelennek meg a hosszabb hajtások alapi részén, az idősebb leveleken. A levélerek között sárga foltok keletkeznek, amelyek viszonylag gyorsan elhalnak. A beteg levelek idő előtt lehullnak. A magnéziumhiány savanyú talajokon erősebben jelentkezik; azonban a legfőbb ok az erősen káliumtúlsúlyos, egyoldalú, magnéziumot nem tartalmazó műtrágyák adagolása. Magnéziumot tartalmazó trágyák használatával a tünetek gyorsan megszüntethetők. Hosszú és rövidtávon egyaránt a magnéziumtartalmú műtrágyák kijuttatása a legjobb megoldás.

Káliumhiány

A tünetek először az idősebb leveleken jelennek meg. A levélszélek megbarnulnak és elszáradnak, kanalasodnak és a fán maradnak. Káliumhiány legtöbbször mészben szegény, kötött talajokon fordul elő, ahol a kálium a talajban erősen kötött állapotban van. Ilyen talajokon a nagyobb károk elkerülésének érdekében mésztrágyázásra van szükség.

A konyhakerti növényeink állapotát is jelentősen tudja befolyásolni, ha hiány illetve többlet van valamelyik összetevőből. A túladagolás éppúgy gondot okoz, mint a hiány.

A tápanyaghiánynak jellegzetes tünetei vannak, a növények a levelek változásával, színük, formájuk deformálódás, pöndörödés, fakulás, lilulás stb. esetben jelzik nekünk, hogy valami hiányzik a talajból. 

A tápanyaghiány kialakulásának oka kissé összetett, sok tényezős változó folyamat. 

Tápanyaghiány jelei a paradicsomnál:

Tápanyaghiány jelei a kukoricánál:

Egészséges levél:
Betegség vagy bakteriális fertőzés:
Nitrogén hiány:
Foszfor hiány:
Kálium hiány:
Magnézium hiány:
Mechanikus vagy egyéb sérülés:
Szárazság okozta pöndörödés:

Tápanyaghiány tünetei képekben:

Bórhiány:

A bór az egyik legfontosabb mikroelem. Alapvető szerepe van a virágzás ill. a sejtosztódás folyamatában. Hiányában a hajtások növekedése leáll, a tenyészőcsúcsok elhalnak. Hiányában rossz kötődés, deformált levelek és gyakran a virágok elszáradása jelentkezik.
A repce, napraforgó, cukorrépa, szőlő és a burgonya különösen bórigényes kultúrák. Talajvizsgálattal általában jól meghatározható.

 

Cinkhiány: A cink a magképződésben, gyökérnövekedésben és a betegségekkel szembeni ellenállóságban játszik fontos szerepet. Hiánya gyakran előfordul magas pH értékű, homokos és agyagos talajokon,vagy azokon a termőhelyeken, ahol nagy mennyiségű Mg, K vagy Ca van a talajban. Nagyadagú foszfor-trágyázás cinkhiányt okozhat.

 

Foszforhiány: A foszforhiány klasszikus tünete a vörös vagy bíborszínű (antociános) elszíneződés az idősebb (alsóbb) leveleken. Vékony levelek, lassú, satnya növekedés. A virágzás, megtermékenyülés gyenge, a szemtermés csökken. A gyökerek fejletlenek, a bokrosodás mérsékelt.

 

Kálciumhiány: Az életfolyamatok szabályozója, egyes anyagok alkotója. A sejtfalképződésben is jelentős szerepe van, ezért több növénynél, főleg gyümölcs és zöldségféléknél minőséget is meghatározó elem. A hiányt jellemzően kiváltó közvetett okok közül tehát az egyik, hogy az idős levelek általában felhalmozzák, megkötik a kalciumot, és a fiatal, gyorsan növekedő részek nem kapnak eleget. 

 

Káliumhiány: Sok növény nagyobb mennyiséget igényel káliumból, mint nitrogénból vagy foszforból, fő funkcióit a vízháztartás szabályozásában, a stressztűrés fokozásában és a szárszilárdság kialakításában tölti be. A megfelelő káliumellátás a
hatékony nitrogén hasznosulás elengedhetetlen feltétele. Hiánytünet: Tipikus tünete a levélcsúcsok és levélszélek sárgulása majd elhalása, mely az idősebb leveleken kezdődik. Növekszik a növények aszállyal szembeni érzékenysége, a megdőlésre való hajlam illetve a kórokozókkal
szembeni fogékonyság.

 

Kénhiány: A kén több esszenciális növényi fehérje nélkülözhetetlen alkotóeleme, ezért a fehérjenövények, az étkezési búza és az olajos magvak esetében különösen fontos. Hiánya gyakran előfordul homoktalajon, alacsony szervesanyag-tartalom mellett, ill. nagy mennyiségű téli csapadék esetén.

 

Magnéziumhiány: A magnézium a klorofill alkotóelemeként nélkülözhetetlen a fotoszintézishez. Több növényi enzim aktiválásáért felelős, mint bármely más tápelem. A talajvizsgálattal történő meghatározás általában elegendő, bár oda kell figyelni, hogy a túlzottan sok , Ca vagy Na elfedheti a felvehető Mg mennyiségét.

 

Mangánhiány: Ez a mikroelem az enzimek aktiválásában, a nitrogén hasznosításban és az energiaforgalomban tölt be fontos szerepet. A mangánhiány kimutatására a levélanalízis a legmegbízhatóbb módszer. Hiánya gyakran fordul elő laza talajokon, levegős magágy esetén, nagy szervesanyag-tartalmú talajokon és magas pH értékek esetén.

 

NitrogényhiányA fejlődés valamennyi szakaszában szükséges

 

Rézhiány:

Vannak természettől fogva rézszegény talajok (pl. savanyú homok), illetve a talaj magas humusztartalma (pl. a láptalajok esetében) is erősen megköti a rézionokat. Nagy adagú foszfor-, nitrogén- és káliumtrágyázás is relatív rézhiányt eredményez. Szárazabb években a növények a korai fejlődési szakaszokban érzékenyek a rézhiányra. A rézhiányt gyakran nehéz azonosítani, mivel a tünetek nem olyan határozottak, mint más elemek esetében. A növekedés- vagy terméscsökkenést nehezen vagy egyáltalán nem lehet felismerni. Tipikus tünetek a fonnyadás, a besodródás, a fiatalabb levelek elhalása. Általánosan elmondható, hogy a rézhiány először a fiatal, aktív anyagcseréjű leveleken és szerveken jelentkezik.

 

Vashiány:  

A tápanyagáramlás:
Sárgul a növényünk, de mitől?

Ábrán az "A" -val jelölt növény: Bizonyos tápanyagok "mozognak", míg más elemek "mozdulatlanul" vannak jelen. A nitrogén például mobil, azaz mozog a növény szövetein belül. Ha nem tud a talajból felvenni kellő mennyiségű nitrogént a növény, akkor az alsó levelekből vonja ki és szállítja a csúcsra, hogy az új hajtások ki tudjanak fejlődni. Ezzel szemben a kalcium nem mozog, így amelyik fejlettségi stádiumban kapta a növény a kalciumot, oda beépül, de a termésbe, a csúcshajtásokba, a virágokhoz már nem jut kalciumhiány esetén.

Mobil tápanyag a magnézium is, így hiánya esetén az alsó levelekből vonja ki a növény ugyan úgy, mint a nitrogénnél.

Ábrán a  "B"-vel jelölt növény: Ha a felső levelek sápadtak, akkor nem nitrogén, vagy magnézium hiány az oka a sárgulásnak. Ebben az esetben, egy "nem mozgó" tápanyag hiányzik, ami lehet:

Kalcium hiány, mert a kalcium is mozdulatlan, esetleg vas, mert a vas mozog ugyan, de lassan.

 


Tápanyag

Hatása

Hiánytünetek

Forrás
Nitrogén A fejlődés valamennyi szakaszában szükséges A levelek sárgulnak, a növények satnyulnak. Vérliszt, komposztált baromfitrágya, vetésforgóban pillangósok utáni ültetés, juh és kecsketrágya, csalántrágyalé. A túladagolás perzselést okozhat, erőteljes növekedést, túl sok levélképződést, virágzás elmaradását, ellenálló képesség csökkenését okozhatja. (vérlisztet horgászboltokban lehet kapni, csontlisztet kisállatboltokban)
Foszfor Erősíti szárakat, erősíti, ellenállóvá teszi a növényt a betegséges és kártevőkkel szemben, serkenti a virág és gyümölcsképződést. A növény vöröses vagy lilás-barnás levélszíneződése, rossz gyökérfejlődés, csekély terméshozam. A túladagolás következtében azonban a vasat, rezet nem képes felvenni a növény, növekedési rendellenesség lép fel.  Csontliszt,háziszárnyasok trágyája
Kálium A szövetek tartósságát biztosítja, a gyökér és gumóképződést serkenti. Anyagcsere, cukor és keményítőképzés, fotoszintézisnél van nagy szerepe. Hozzájárul a hideg tűrés erősítéséhez.  Az alsó levelek foltos, tarka vagy fodros, fejletlen gyökerek, gyenge szárszövet. A levelek szélükön barnulnak, végül elszáradnak. Túladagolásával növekedési zavar lép fel.  Fahamu, baromfi- marha- és disznótrágya
Magnézium Klorofil képződés, foszfor oldódás a talajban Levélerek mentén világosabb foltok jelennek meg.  Kálisó (keserűsó)

 

 

 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gospern - cialis order 5 mg

2022.04.03 14:54

[url=https://oscialipop.com]real cialis no generic[/url] A search began for higher yielding strains of Penicillium with fruit and soil samples sent to Peoria THE FIRST ANTIBIOTIC from all over the world especially by the US military. Rfueaj <a href=https://oscialipop.com>Cialis</a> Biuekx Low Price Viagra cialis free consultation https://oscialipop.com - Cialis