Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mit tennél, ha holnaptól nem lenne pénz?

facebook szösszenet 2014. ősz

ezt most megtaláltam, korábbi.. emlékeztetőnek, a jegyzetre a korábbi helyzetjelentés, elemzés inspirált.. :

/ha nagy fehérséget látnál itt hosszan.. görgess kitartóan, meg fog jelenni a cikk.., viccel a honlapszerkesztő, jó a humora, csúszik szét a mátrixa.. :) /

MAGYARORSZÁGOT KIRABOLTÁK (EZT TUDJUK) – ITT VANNAK A TÉNYEK…John Christensen

-Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba.-Sajnos hazánk ezzel az eredménnyel a világon a 12. helyen áll a kirabolt országok között.-„Az adóparadicsomokba nem azért viszik a vagyonokat, hogy ott kedvezőbb feltételek mellett forgassák a tőkét. A legtöbb ilyen helyre a milliárdosok be sem teszik a lábukat, nem költenek és nem termelnek itt, egyszerűen csak odaviszik a pénzüket, hogy teljesen kivonják az országuk adózása alól” – állítja Christensen.-Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre – kormányzatoktól függetlenül.-A számok azt mutatják, hogy az Occupy-mozgalom híres jelszava – „mi vagyunk a 99 százalék, ők az 1 százalék” – inkább alulbecsülte a valóságot.

MIT TENNÉL HA HOLNAPTÓL NEM LENNE PÉNZ?

Elgondolkodtatok már azon, ha annak a pár embernek a kezében van ez az irdatlan és kimondhatatlan számú pénzösszeg, és a többiek kezében meg már semmilyen se..., akkor miért vesszük még mindig komolyan ezt a játékot? 
Bocs, monopoly játék, ahol egy pár játékosnak sikerült ügyes trükkökkel elnyernie a többi játékostárstól az összes zsetont. 
Mi lenne Drágáim, ha hagynánk őket a csudába az összegyűjtött zsetonjaikkal, had számolgassák maguknak, mi meg kezdjünk mondjuk egy új játékot. 

PÉNZ NÉLKÜLI JÁTÉKOT!?
Ha már úgy sincs a 99%-nak zsetonja, akkor már valójában már nincs is benne ebben a régi zsetonos játékban, csak mivel azt hiszi ez az egy játék lehetséges, még erőn felül megalázva, lealázva is próbálkozik, hogy leeső zsetonmorzsákat összecsipegesse, vagy a másik társától elszedje kicsiben, ugyan olyan trükkökkel.

Sokan zseton nélkül már benne is vannak az ÚJ JÁTÉKBAN, csak még nem vette észre. A régi módon akarna működni.

Hagyjátok ott a csudába ezt a játékot.

Hagyjátok ott azokat a munkahelyeket a csudába, ahova csak a zseton aprópénzért jártok be, és nézd meg mi történne egyből.
Ami nem valódi munkahely, ami nem termel valódi értéket, ami valóban nem fontos, már másnap a kutya se menne be oda többet.

Tehát egy pillanat alatt megszűnne és bezárhatna az összes szemét gyártó, az összes haszontalan cuccot előállító, és minden értelmetlen foglalkoztatással elbíbelődő cégecske. 
Azok, akik attól félnének, hogy jó, de mi lenne a közösségi szolgáltatókkal?
Hát mi lenne?
Aki ebben dolgozott és ehhez ért, az ha nem hülye, saját maga miatt tuti bemenne egy idő után, és ha képes saját maga miatt bemenni és megtenni magáért hogy ugyan úgy üzemelteti a közösségi szolgáltatókat, akkor az másokért is csinálja!
Sőt ezzel a valódi közösségi szolgálat értéke is átértékelődne, hogy kik is az igazán fontosak számunkra, akik értünk tesznek, és így a méltó helyükre kerülnének valósan!

Gondolkodj el ezen is! 
Ezzel egy pillanat alatt kiderülne, mik a valóban fontos és az életünkhöz nélkülözhetetlen dolgok, és mi a fölösleges idő és életenergia pocsékolás...
Ami ez által felszabadulna energia, azt lehetne további élet számára kedvező, jó érzéssel eltöltő tevékenységekbe átvinni magunk ás mások örömére. És nem azért a szánalmas energiáért, ami még a legszenvedélyesebb élvezettel végzett tevékenységünket is megöli, mikor kérned kell érte a társadtól, hogy ebből élj meg.
Már nem is olyan szenvedélyes, és már nem is esik olyan jól. Egyből lejjebb húzza az energiádat, akár mennyire is próbája mindenki elhitetni magával hogy nem. Ez frekvencia, amit lehet érezni, aki érzi.

Aki nem érez, csak azt lehet ilyen dumákkal átverni.
Aki azt mondja, hogy igen ő szenvedéllyel, saját örömére cselekvéséért, produktumáért ugyan olyan szenvedéllyel szeret másoktól pénzt kérni, ugyan olyan szenvedéllyel szereti kikalkulálni, kimatekozni, hogy hogyan tálalja, hogyan adja el, hogyan hasson másokra, hogy meggyőzzön másokat, hogy az neki miért jó, ha azt választja,  az ÁTVERÉS= MANIPULÁCIÓ, és annak valójában nem a cselekvése és a produktuma a szenvedélye tárgya, hanem az a szenvedélye, hogy másoktól mivel szedjen ki pénzt.

Okés? Érthető a logika?

Vagyis annak az a valódi szenvedélye, és azt az villanyozza fel, hogy mit találjon ki, ami által kihúzhat másokból pénzt, vagyis a szenvedélye maximum az, hogy másokból él.
Miután 17 évig dolgoztam gazdasági vonalon saját könyvelő irodával, azt mondom, hogy sokkal több energiát és figyelmet, és életerőt emésztett fel az, hogy kitalálják a cégek és fenntartsák állandóan a figyelmet a piacon, mint maga a produktum.
Nagyon sok olyan céget láttam, akik zseniális dologgal mentek ki a piacra, mert az volt a szenvedélyük, hogy ezt megosszák másokkal, mert ez mindenkinek jó. De a piacon az nyert aki lenyomta a jót, és az nyert aki hülyítésben volt jobb.
Aztán már az egész csak arról szólt, hogy ki szed ki több pénzt mások zsebéből, és már nem arról, hogy az tényleg jó e valakinek.
Tehát amíg van zseton, - már pedig már NINCS szinte senkinek- addig marad az értéktelen szemét elhalmozás játék.
Amíg van pénz, addig az mindig le fogja értékelni az értéket, és addig az mindig csak keveseknek lesz elérhető.
Szóval el kéne kezdeni otthon azon gondolkodni, hogy mit tennél, ha holnaptól nem lenne többet zseton...?!

Mert ez lesz a következő fejlődésbeli lépcső az emberiség evolúciójában.

Különben ki fogtok halni, mint 99%, és marad a zseton-begyűjtött 1%, aki meg nélkületek fog kihalniyes

kep1-szegeny-gazdag.png

 

Shana