Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Párkapcsolat: menni vagy maradni?

Párkapcsolat: menni vagy maradni?


szakitas.jpgEgy klienssel való beszélgetésből részlet:

kliens: vagy kimegyek a gyerekkel külföldre élni, vagy valami csoda révén harmonizálódik a kapcsolatunk

én: Azt kell, hogy mondjam , attól, hogy kimész bárhova, még nem oldódnak meg a dolgok, hisz magadat viszed magaddal mindenhova. Ha nem a jelenlegi párodon keresztül, akkor valaki máson keresztül fogod ugyant azt megtapasztalni, ami belőled vetítődik ki. Vagyis úgy értem, hogy amíg az apai minták alapján benned megszületett férfikép van benned, addig mindig hasonló energetikájú párkapcsolataid lesznek.

Tehát neked, magadban kéne változni belül, azzal, hogy felismerésre kerül, majd törlésre az apai ellenállásból fakadó férfiképed, és utána lehetséges más minőségi párkapcsolat. Vagy az is lehet, hogy ahogy Te változol, ahogy belőled már nem áramlanak ki azok a tudattalan érzésminták, amiket a párod csak mutat, akkor lehet, hogy őt is másnak fogod látni.

Tudom, ez nem hangzik elsőre túl jól,  de igazából ez a valódi út, ami valódi változást hozhat az életünkbe. Amíg kívül akarjuk megoldani a dolgokat, addig csak arrébb visszük és majd máson keresztül tapasztaljuk ugyan azt, egész addig, míg az bennünk van.

kliens: -"apai ellenállásból fakadó férfikép"? -ez mit jelent?

én: Azt, hogy valójában az első "szerelem" érzést pici lányként, az apa iránt éljük meg, hisz ő az, akivel első férfiként találkozunk energetikailag. Ez egy csodás ideakép lesz bennünk tudattalanul. Aztán ahogy növögetünk, egyre jobban látjuk, hogy nem is annyira csodás mindenben apa, ez egyedi, kinek milyen objektíven az apukája, hogyan viszonyul anyukához, hozzánk és egyáltalán. És ekkor kezd lerombolódni ez a csodás ideakép, és egyre inkább bezárulunk, és kezdünk ellenállni azoknak a valós energiáknak, tulajdonságoknak, amik szerint apuka működik. Ez egy tudattalan ellenállás lesz bennünk, mégpedig úgy, hogy "ezt nem akarom többet érezni".  Ez az információ az adott érzéstöltéssel lekerül a tudatalattiba, hogy mit nem akarsz soha többet, és onnan figyel, vigyáz, hogy nehogy ezzel újra találkozz, ettől szeretnéd megvédeni magad innentől kezdve. De mivel csak az tud történni velünk amire figyelünk, így mindig ugyan olyan férfi energiák fognak bejönni az életünkbe,  csak esetleg azért nem vesszük észre, mert a felszínen úgy néz ki, hogy pont az ellentéte. Általában az előző párkapcsolathoz képest valóban mindig úgy tűnik a felszínen, hogy ez más, teljesen más, ez már új, hisz az előzőnek az ellentéte lesz látszatra, a felszínen. De ez ugyan az, csak annak a másik, poláris ellentéte. Addig míg a gyökér, ahonnan fut a program nincs felismerve, tudatosítva és kitörölve alóla az adott érzéstartalom, addig mindig csak ugyan olyan minőséggel fogunk találkozni párként, csak a külső változik, van hogy még talán az sem, vagy a történet változik, de van hogy még a történet maga is kísértetiesen ugyan az lesz, pont azért egy idő után, hogy észre vehessük, hogy csak egy minta másolásban vagyunk.

Tehát minden kapcsolatnál először mindig ugyan úgy érzünk, ahogy elsőként apával szemben is, hogy ez igazi, hatalmas szerelem, hisz ugyan azt az idea vágyképet vetítjük rá a párunkra, amit először éreztünk. Majd egy idő után elkezdjük látni a realitást, a valóságot, és egyre inkább csalódni kezdünk a párunkban, hogy nem is olyan, mint amilyennek az elején láttunk, valójában amit rávetítettünk.  Ekkor kezdődik az az időszak, hogy megpróbáljuk olyanná formálni, amilyennek mi láttuk az elején. De az sosem volt valós, hisz azt csak mi képzeltük rá, bele a másikba, így hogyan is tudna annak megfelelni. Ráadásul mindig két hasonló hiányból fakadó ideakép találkozik egymással, így egyik sem a valódit látja. Mivel ez kettős és egymás ellentéte, egymás poláris ellentétpontja, ami egyfolytában a kiegészülésre vágyik, ezért az aktívabb fog majd egyre inkább nyomulni a kiegészülés vágyából fakadóan, a másik meg egyre inkább bezáródik, hogy védje azt, amiből amúgy is eleve hiánya van.  Hát körülbelül így néznek ki a párkapcsolati mintáink, amiről azt hisszük, hogy szerelemJ Amikor ezek felismerésre kerülnek, és kiíródnak az apai, anyai minták szerinti programjaink, ez alapján megváltozik, előhívódhat belőlünk a valódi női, vagy férfiminőség,  utána van esélyünk és lehetőségünk arra, hogy egy valódi, már belőlünk fakadó párkapcsolatra esélyünk legyen.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.