Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A pénz nélküli Ubuntu közösség - Michael Tellinger

 

Videó:

A pénz nélküli Ubuntu közösség - Michael Tellinger  

 

 

ubunti-2.png

 

"...van kiút. Igyekszem a továbbiakban ezeket keresni magam is, és lehetőleg olyan videókat fogok megosztani, amelyek a megoldásokra összpontosítanak. Most már tudjuk, hogy mi a rossz, mit rontottunk el, ideje, hogy továbblépjünk, építsük a szebb jövőt, gondolnunk kell gyermekeinkre, unokáinkra és a későbbi nemzedékekre. A pozitív gondolkodásnak óriási teremtőereje van. Hagyjuk, hogy a most hatalmon levők játsszák csak kisded játékaikat, mi már nem vesszük be a meséiket. Figyeljünk a megoldásokra. Ahogy Michael Tellinger, dél-afrikai szerző, archeológus és politikus is teszi, aki egy pénz nélküli közösséget épít. Az ubuntu "középpontjában az egymás iránti emberség áll; filozófiája az együttműködés, a törődés, és harmónia az összes teremtménnyel. Az „ubuntu” szó a dél-afrikai bantu nyelvekben (xhosza, zulu) gyökerezik. Körülbelüli fordítása: „emberiesség másokkal szemben”, „azért vagyok, mert mi vagyunk”, „egy egyén a többi emberen keresztül válik emberivé”. Más fordítás szerint: „a hit egy univerzális kötődés, amely összeköti az emberiséget”." (Wikipédia) Nézzétek meg ezt a videót arról, hogy Michael Tellinger elképzelése szerint hogyan működik egy ilyen közösség."

 

Nézd meg a videót, a fenti linkre kattintva, és utána olvass tovább kérlek.

A pénz nélküli Ubuntu közösség - Michael Tellinger 

 

 

A Decentralizálás a kulcs ezt mind tudjuk.

 

Miért nem tesszük még sem, mik az akadályok, nálunk itthon piciben?

 


A Vénus projekt után itt a következő immár cselekvő példa, ami inspirációt adhat, mi hogyan csináljuk itthon azokkal akik készek már rá lélekben, tudatosságban, szívben, és cselekvő módon az erőforrásaikat, tudatosságukat, kapcsolataikat, lelkesedésüket, és vagy területüket hozzáadni a közöshöz.
Itthon mi is ugyan ezen dolgozunk évek óta, ennek első körei voltak ugyan így, hogy 4-5 éve írok a pénz a mátrixban, te a mátrixban, és a mi van utána, hogyan van az átmenet, hogy szokja az elmétek, tágítsátok a képzelőerőtöket a félelmeken és a kifogásokon túlra. Éppen ezért az itthoni erős, általános kifogások mind megválaszolásra kerültek a több év alatt, tehát a fej már elhagyhatja a kifogásgyártást.

 

A cselekvő részünk következő szakasza volt az elmúlt egy év, amikor végig jártuk az egész országot, feltérképezve a településeinket, a lakosság tudati és lelki minőségi szintjeit, keresve, nézve a területeket, településeket, ingatlanállományt, hol és hogyan lenne itthon lehetséges egy hasonló cselekvő kisközösségi szinten elindulni.

 

Azt láttuk, hogy a magyar falvaink, kisvárosaink összetétele, struktúrája jelen pillanatban nem alkalmas ilyen jellegű közösség elindítására. Egész egyszerűen az adott területeken összezártan élőek nagyon széttöredezettek, valójában nincs semmi belsőbb összekötő energiájuk, mint pl Michaeléknál Dél-Afrikában.
Tehát nekünk itthon a helyi, sajátos területi és ember összetételünket figyelembe véve kell a saját megoldásainkat megtalálni.

 

A SzívTudat központ több éves kutatási és belső munkáink által mi oda jutottunk, hogy az egyetlen emberi kapcsolódási minőség az eredet tudatosságunk felismerési szintje, ahol képesek vagyunk lélekben és valósan a zárt kis családi egységen túl nyitottakká válni egymás felé, és egymás közötti elvárás és pénz alapú adás-kapás felé emelkedni.

 

Az egyéves feltérképezés, és tapasztalatok összegzése alatt, most 4 hónapja egy zártabb területen vagyok, egy nagyjából szintén 1000 fős kistelepülésen.

 

A 4 hónap alatt megpróbáltam végig nézni egy ekkora létszámú település erőforrásait, egymáshoz való közösségi viszonyait, egymásból élésük szintjeit, a túlélési faktoraikat, mennyire erősen zártak egymásra, mennyire használják egymást a településen belül élők, mennyire támogatják egymás értékeit, és képesek e egymással megosztani, nem csak a bajban, időszakosan, -itt speciálisan az árvíz hozza össze a közösséget időnként-, hanem jelen van e ez a fajta lélekminőség a településen, hogy itt elindulhasson Ubuntuhoz hasonló közösségi szerveződés önmagukon belül.

 

4 hónap alatt sajnos azt láttam meg, hogy az egész országunk széttagoltsága, egymáshoz képesti bezártságai, rétegei ugyan így jelen vannak, semmi sem marad ki, és bizony a hierarchia struktúra, és alap gondolkodásmód, és lélekminőségek egy az egyben ugyan az, mint az összeadódott országos szintünk. 

 

Szóval Shana ma itt a jelenben, itthon ezen a területi egységünkön belül bizony még nem találta meg azt a helyi összekapcsolódási minőségre hajlandóságot, akik képesek a saját egyéni, egymásból élési tudati szint felé emelkedni. Széttagolva vagyunk a térben, nagyon messze egymástól azokkal, akik képesek lennének rá, hogy mintát mutassunk. És területekre vagyunk bekötve, berögzítve, olyan ingatlan és területi struktúrákba, hierarchiákba, külső szabályozási és igazgatási kontrollba egyelőre, ami lehetetlenné teszi jelen pillanatban az egymás felé önzetlen összeadódó nyílást. 
Nem akarok magamnak és magunknak hazudni, így ezt most muszáj tudatosítanom magamban is, hogy legyen egy olyan pont ahonnan tovább léphetünk végre az egymás felé kinyílásban. 

 

Lelkesítőnek addig is nézzük meg Ubuntut, és azt, ők hogyan indultak el picurka, valós egyszerű, közvetlen cselekvő lépésekkel, és közben próbáljunk meg összekapcsolódni lélekben azokkal a szintjeinkkel, ahol a mi sajátos, egyedi, itthoni megoldásaink vannak magunk számára.

 

 

Azért azt bízttásnak, és megnyugatásként rögzítsük, hogy jelen vagyunk ugyan azzal a tudatossággal a bolygó minden pontján, cselekvően.

 

Egyszerre mondjuk ugyan azt, szinte szó szerint, valóban még a szóhasználatunk is megegyezik, az érveink is, és megoldási módjaink, javaslataink is hasonlóak.

 

Tehát midnenhol egyszerre történik, sok hegyen, egy időben a változás, sok-sok kis közösségen keresztül.

 

Ezek az információk, és cselekvő megoldás részek ugyan úgy összeadódnak a kollektív mátrixban, és ugyan úgy erővel hatnak, mint az eddigi mátrix kollektív tudati minőségei.

Mivel sokkal magasabb tudati evolúciós szinten kapcsolódva mondjuk és tesszük ugyan azt többen, több helyen egyszerre, itt nem a mennyiség számít, hanem a minőség, és a magasabb tudati szint felülírja az alacsonyabbat, és hamarosan eljön az  a pont, amikor elérjük kollektíven összeadódva azt a mennyiséget ezen a tudatszinten is, hogy ÁTFORDÍTJUK vele a kollektív tudatosságot.

 

 

E

z már csak idő kérdése, de a folyamat zajlik.

 

Szerencsére.

 

Ezt tartsátok mindig szem előtt, és legyetek magatokra mind nagyon büszkék, akik bátran az úttörők között vannak!

 

 

Az alábbi likne olvashatjátok a magyar nyelvű könyvének ismertetőjét:

Michael Tellinger - Ubuntu

http://www.magyarmenedek.com/products/11041/Ubuntu_-_Michael_Tellinger.htm