Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Leel-Őssy Andrea útja a Pánikbetegségből a Szabadságba és a Szívtér-Szeretet Egységbe

cimke: Egyedivé válók

 

1476599_630844983640239_1194256048_n.jpg

részlet Andi önéletrajzi írásából:

Juditot már nagyon régóta ismertem, néha eljártunk együtt bulizni, jókat nevettünk, egymás társaságában jól éreztük mag-unkat.

Aztán az élet úgy hozta, hogy néhány évre eltávolodtunk, míg egyszer egy közösségi oldalon felfigyeltem rá. Meglepve olvastam az új munkájáról, megnéztem pár fotót róla és láttam milyen kiegyensúlyozott, boldog.

Gondoltam végre valaki, aki pozitív irányban változott…

Kíváncsivá is tett mitől ez a nagy változás, de valahogy nem mertem megtenni az első lépést, hogy felvegyük a kapcsolatot… hát vártam és közben olvasgattam az írásait a honlapján.

Eleinte szinte semmit nem értettem belőle, de valami azt súgta, olvassam tovább.

És egyre tisztább lett a kép és egyre többet mondott már nekem, sőt kezdtem felfedezni az összefüggéseket a leírtak és az utóbbi időkben általam megtapasztalt dolgok közt.

 

Közben volt egy álmom,amelyet a 44-ik születésnapom éjjelén láttam, és ami 2012-ben egybeesett Pünkösd napjával. Mielőtt leírnám az álmot, megjegyzem, hogy 2011.11.11. volt a temetése a volt párom (A.) édesapjának.

Az álom a következő volt: régi lakásunk hálószobájában voltunk hárman, A.-val és az anyjával. Megszólalt a telefon, a vonal másik végén A. apja szól bele és közli velem, hogy megtudta, hogy én ott leszek a 22 ember közt, akik "megmentik a világot…"  és ezután letettem a telefont. Boldogan mondtam el, amit hallottam, de A. anyja csak legyintett. Akkor én odaléptem az ablakhoz, kinéztem és láttam a sötét éjszakába, hogy az egész égboltot beterítette Jézus feje, mintegy nagy színes üvegfestmény a templomok ablakán, melyet mintha a telihold fénye világított volna át. Jézus feje fölött a glória igazi csillagokból állt össze, melyek gyönyörűen fénylettek. Én odaszóltam A.-nak, ha nem hiszi,  amit az apja mondott, jöjjön, nézze meg ő is amit én látok, de ekkor legördült a redőny és hiába próbáltuk felhúzni, nem ment…

Az álmom ezzel véget ért, viszont nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy Judittal megosszam.

Jó néhány hónapig vártam vele, mire úgy éreztem eljött az idő.

Megírtam egy levélben a neten és nagy meglepetésemre azonnal jött a válasz. Bár abban a pillanatban nem az álmom fejtegetésén volt a hangsúly, nagyon megörültünk egymásnak. Már az első percekben éreztem azt a szeretetet és igazi figyelmet ami Shanaból (Judit) felém áradt, szokatlan is volt, mert jó ideje nem találkoztam ilyennel.

Sokat beszéltünk Skype-on, érdeklődött mi van velem (akkor én épp már kb. egy éve nem nagyon mozdultam ki, mert pánikbetegnek diagnosztizáltam magam) , s elkezdtünk együtt dolgozni rajtam.

376466_394874940570579_1112932190_n.jpg

Kiderült, hogy egész jó úton haladok, és Shana nagyon megnyugtatott, hogy az általam elvesztegetett időnek hitt hónapok, egy olyan korszakom volt, melyben tudat alatt a festésben és egyéb tevékenységekben, többek közt az ő munkáit olvasva, magamban dolgoztam ki különböző lélektani fázisait az életemnek.

Shana rengeteget segített, hogy ez tudatossá váljon bennem.

Aztán egy alkalommal megbeszéltünk egy találkozót, én két napra rá összepakoltam egy bőröndbe, hogy néhány napra Pestre utazom.
A. (16 éve voltunk együtt) azt mondta, nagyon örül, hogy végre kimozdulok, mert már attól tartott, hogy lassan megőrülök a négy fal közt.

Abban a pillanatban még nem tudtam, hogy nem megyek vissza hozzá többet, hagytam, hogy az érzéseim vezessenek és nyugodt voltam, egyszerűen kívülről figyeltem mi fog történni.

Én sem tudom, hogy történt, de elengedtem minden aggodalmat, félelmet és hagytam megtörténni a dolgokat.

 

Az érkezésem után két nappal már Shana segítségével, az ő belső hitével, teremtő erejével, az igazi (ikerlángom) szerelmem karjaiban voltam.

A következő napokban utaztam, hegyet másztam (!)

koporsohegy_piramis--1-.jpg

kalotaszegi Koporsó hegy

Kiskapu

 

Kiléptem a valódi életbe, ön-mag-ammá kezdtem válni, önálló döntéseket hoztam.

Ki mertem végre mondani a saját igazamat a családtagjaimnak, még ha tudtam is, hogy abban a percben esetleg fájdalmat is okozok.

Természetesen a reakció nem mindig volt pozitív.

Családtagjaim, barátaim először mindenféle szekta tagnak, agymosottnak tituláltak.

De Shana végig mellettem volt, mindenben segített, az ő ereje és szeretete vezetett rá, hogy csak annak van értelme, amit igazi szeretetből teszünk.

Minden egyre olajozottabban kezdett működni körülöttem, a 16 évig tartó párkapcsolatomnak úgy lett vége, hogy még csak nem is nekem kellett kimondanom az utolsó szót.

Apám már nem úgy szólt hozzám, mint egy kislányhoz, akinek mindig meg kell mondani, mit tegyen.

Anyám is magához tért az első meglepettsége után és befejezte a sajnálkozást.

És az egész környezetem kezdte elfogadni az új képet, az igazi valómat, akit eddig azért nem láthattak, mert csak azt a részt látták belőlem, amely az ő valóságukban, általuk kialakított kép rólam az ő elvárásuknak megfelelően.

Minden tekintetben Levegőhöz jutottam, fellélegeztem.

Kinyílt számomra egy igazi, egy valódi világ, ahol nem kell már félni, ahol nem kell állandó elvárásoknak megfelelni… ahol az vagyok, aki vagyok.

1002906_503604233049268_1913922794_n.jpg


Így összefoglalva, végül is nem „sokat” köszönhetek Shananak, csak az Életemet, az új életet.

Ezt pedig csak a tiszta, mindent felülíró szeretet energiájával, a szívtérből lehet megteremteni.

Leel-Őssy Andrea

(2013.10.05.)

 

Amit pánikbetegségnek diagnosztizálnak:

Sokan kerestek már meg a pánikbetegnek diagnosztizáltak közül. Jellemző a szorongásos roham, ahol a félelem nagyon kellemetlen és kontrollálatlan testi tűneteket okoz. Igen ijesztőnek élik meg az emberek, és egyre jobban félnek, és egyre jobban rettegnek a következő rohamtól, és a végén már az utcára se mernek kimenni, és valójában teljesen bezárulnak önmagukba.

Mi is történik ilyenkor valójában?

A lélek programja szerint ott tart az illető, hogy már elindult nála a befelé, lefelé haladás, a figyelem önmagára fordítása. Ha ezt nem veszi észre és nem fogja fel tudatosan, akkor lenyomódik testi, fizikai szintre, és ott éli meg ezt az önismereti fázist, nagy fordulási fázist.

Amikor Andi megkeresett skype-on és elindult a beszélgetés, hamar kiderült, hogy valójában kutya baja, csak egész egyszerűen ebben a formában kényszerítette magát a befelé fordulásra a lélekprogramja .

Ahogy kérdeztem tőle, és gyorsítottan visszanéztük az eddigi életfilmjét, pillanatok alatt kiderült, hogy miközben azt hitte, még el sem indult önmagába, mivel a hagyományos, eddig ismert spirituális utakat teljesen kihagyta, mégis látszott, hogy nagyon sok lélekminőséget hívott elő,  és tudatfázist járt már be.

Csak éppen nem tudta, hogy azt tette, mivel a feje a megéléseket és megtapasztalásokat az addigi nézőpontja szerint probálta értelmezi. Orvosi diagnózis (cimke), eddig ismert pszichológia diagnózisok (cimkék)... 

Megláttuk, hogy a legtöbb érzéstartalmat és tudattalan programot a festményein keresztül dolgozta ki magából.

Kértem, hogy rakja időrendi sorrendbe a képeit, és úgy nézzük meg más szemmel.

andi-gitar.jpg

Egy komplex lelki belső alkímiai út bontakozott ki előttem, és minden fázisa leovasható volt a képeiből.

Amikor megkapta hozzá ezt a tudatosságot, rálátást, megértést, minden, addig drámainak megélt történet része más szinezetet kapott, és magára ébredt pillanatok alatt.

Ennek a magára ébredésnek a következménye volt, hogy pár nap múlva már nálam volt, és ott merte hagyni az addigi életét, minden kapaszkodójával együtt, és elrugaszkodott a valódi szabadsága irányába, nagy bátorsággal, és egy szál lila bőrönddel.

Három hónapig lakott nálam, és ez alatt az idő alatt teljesen tudatossá vált önmagára. Nagyon bölcsen meglátta, hogyan futottak az eddigi programjai, hogyan vetítette maga köré az eddigi valóságát.

Ma már Nagyváradon van, és teljesen felbolygatta szinte az egész várost ezzel a tudatossággal és új életszemlélettel, amibe átfordult az eddig életnek hitt világából.

A festésen keresztül  az addig lenyomott érzéstartalmakat dolgozta ki magából, a nálam töltött idő alatt pedig tudatos megértést, rálátást kapott, és egy teljesen egyedi formában elkezdte kiírni magából az eddigi történetét, mint színdarabot. Ezzel az egyedi, belőle fakadó saját ösztönös technikájával távolodott el az eddigi történetétől, az eddigi életétől. Valószínüleg mire végez a színdarab megírásával, teljesen be is csomagolja majd az előző élettörténetét minden elemével együtt.

Megdöbbentő volt végig nézni, hogy mennyire kreatívan vagyunk képesek feldolgozni, átdolgozni magunkat az élettörténetünkön, ha nem korlátozzuk be magunkat valami külső technikába.

Sokaknál láttam meg, hogy milyen egyedi, izgalmas módon képesek ugyan abba a tudatosságba és lélekminőségbe eljutni, amibe a spirituális úton haladó társaik, csak éppen nem tudnak róla, hogy ezt teszik.

Ezért érzem, hogy a Szívközpont egyik fő feladata az egyedi feldolgozási módok felismerése, támogatása, kísérése, és az egyedi, belső értékek előhívásának, formába rendezésének, megnyilvánításának támogatása.

Az is kiderült Andiról, hogy bár sosem tanult hagyományos módon pszichológiát, nem járt semmiféle önismereti terapeuta tanfolyamon, mégis ha ő leül valakivel beszélgetni, és csak figyeli és hallgatja, és néha kérdez, hatalmas lelki terhektől szabadulnak meg az emberek általa.

Megkérte az eredetnevét, ami megerősítette abban, hogy bizony neki ehhez a fajta beszélgető-figyelő segítségnyújtáshoz születetten, egyedi, energetikai képessége van. Így sokkal bátrabban és tudatosabban tudja majd egyre inkább felvállani azt, aki ő valójában, és tenni majd azt, amilyen lélektervvel eredendően született.

Andi az anyu-apu minták szerinti tudattalan poláris-duális kapcsolatából jött ki, szabadult ki, és egy amolyan nagyon mély szívkapcsolódás pár minőségbe oldódott át. Ott voltunk a találkozásuknál, és 1 hetet együtt töltöttünk velük. Zsibbasztóan, szédítően erős szeretet áramlást és szívkapcsolódást éltünk meg négyesben. Annyira nyitottak voltunk a szívben, hogy nem tudtuk megkülönböztetni, kinek az érzését érezzük éppen, mindegyikőnk megjelent és jelen volt midegyikőnkben, és egyszerre jelentek meg bennünk ugyanazok a gondolatok és érzések, és csak egyre erősebbé vált a szeretet és a közösen szított szívtér a szenvedélyes szereteten keresztül. Úgy húztuk magunkhoz az embereket, mint egy nagyon erős mágnes, és aki bekerült ebbe a szív-szeretet térbe, akár háttal rántódott, akár farral, akár szemből, mind percek alatt szelidült meg, és csak fürdött ebben a lebegő, hatalmas szeretet tengerben.

Azt láttuk meg, hogy ehhez a nagy szeretethez bizony szoktatni kell magunkat, mert sem a testünk, sem az elménk, sem a lelkünk nem bírta el huzamosabb ideig.

Úgy éreztük, hogy lángolunk, égünk, minden sercegett, forrott, szinte füstölt körülöttünk.

Ide bizony át kell szoktatni magunkat, és ezzel párhuzamosan egyre inkább leszoktatni az eddig ismert és biztonságban tartó energetikai kapcsolódási módokról. 

Azt tapasztaltuk, hogy ez bizony nem megy egyik pillanatról a másikra, csak szépen fokozatosan lehet egyre többet elhagyni az eddigi érzéstartalmú kapcsolódásokból, és ezzel egy időben egyre többet tartózkodni és megélni az új, tiszta-szív szeretet forrásenergiában. 

Ez egy folyamat.

Amihez szerencsés a tudatosság és a nagyfokú türelem magunk és a párunk iránt is.

Kitartás, bizalom, erő, bátorság és egyre inkább felvállalása az új kapcsolódásnak, és közben az eddigi életet és működési módot ragasztó félelmekből, aggodalmakból, kétségekből, bizonytalanságokból, hitetlenségekből egyre több elengedés.

Ebben tudnak segíteni egymásnak ezek a lángoló, szívtér szerelem minőségek, kapcsolódások, ahol mikor az egyik billen, és rántódik vissza, vagy vergődik a kétségei között, akkor a párja addig megtartja neki azt a közös szívteret, amibe beleoldódhatnak azok a kellemetlen érzések és eltűnhetnek azok a kétségekkel, aggodalommal teli gondolatok.

Így segíthetik át egymást szépen a párok a poláris-függő-ragaszkodó-birtokló-irányító kapcsolódásaikból a szívkapcsolódásba, ahol elfogadás van, megértés, együttérzés, egymás értékeinek erősítése, szabadság, függetlenség és eleinte lángoló, majd egyre harmónikusabb szeretetérzés.

Azt látjuk, és tapasztaljuk, hogy egyre többen találkoznak már a következő párminőségükkel, ami bizony az eddigi világukat jócskán borítja fel, meg... Felbolydult szinte már minden tudatossági és társadalmi réteg, és nagyon komoly átrendeződések történnek mostt már nem csak kis számban, hanem bizony tömeges módon.

Ez sok kérdést vet fel. Hisz itt helyváltoztatások történnek egyre nagyobb számban, és gyerekek tapasztalhatnak meg egy tágabb, más minőségű kapcsolodást, mint a beszűkült anyu-apu program szerinti...

Nagyon izgalmas időket élünk most már mondhatni tömeges szinten, így fontosnak tartjuk, hogy akik már túlhaladtak bizonyos fázisokon, és vannak szeretetteljes megoldásaik a váltásokra, osszák meg társaikkal.

Itt már nem nagyon segítenek az eddig ismert párkapcsolati tanácsadós ismeretek, mert ez azon felül történik, azokat teljesen átírja. Azok tudnak valós segítséget nyújtani társaiknak, akik már átmentek ezeken az átalakulási, átoldódási fázisokon.

Javaslom őket keressétek, már egyre többen vannak, vagyunk.

Biztosra veszem, hogy mindenkinek van a környezetében legalább egy valaki, aki bátran meg merte lépni.

Ők a segítőitek! 

A helyváltoztatásokat is meg lehetne könnyíteni, ha összefognánk, hogy ne kelljen már azért összezárva maradniuk pároknak, mert nem tudják hova és hogyan költözzenek szét, és mások meg közben szeretnének összeköltözni. Jó kis keveredés, helycserék történnek, de ha támogatjuk egymást ebben tudatosan, sokkal rugalmasabban történhetnek meg az átrendeződések, és egyre több szeretetteljes pár állhat be abba a szívtér energiába, ami növeli és szítja azt a közös szívteret a többi szívkapcsolat párral együtt, ahova egyre többen oldódhatnak így majd át.

Így fordítjuk át együtt egymást a szívbe, közösen, egyre többen egyszívbe kapcsolódva. Így oldódunk át valójában az egységbe, amikor már önmagunkban nem különülünk el, és mint szívpár minőségek is egyre többen kapcsolódunk egybe, így érkezünk meg mind az Egységbe. Ez a legszebb és legkíméletesebb módja a váltásnak, változásnak, a régi élet és programok elhagyásának, a szerelemért, a szívért, a szeretetegységért.

Mi már tapasztaltunk belőle, amennyit elbírunk, még mi is szokjuk.

 

szeretettel

Shana és Gábor